Værdistigning på huse med solceller

Værdistigning på huse med solceller

7. april 2021 Slået fra Af Solcelleguiden

Flere boligejere efterspørger solceller, og med god grund. Solceller er nemlig en løsning, der udover at være grøn, ofte også betaler sig selv hjem igen. 

Sådan fungere solceller

Solceller anvendes til at producere elektricitet fra solens lys. De aktiveres af selve lyset og ikke solstrålerne. Når det er overskyet, producerer solceller derfor stadig strøm i et vist omfang. Solceller producerer jævnstrøm, hvis styrke afhænger af solcellemodulets størrelse og den intensitet, som sollyset har.

Grøn energi

Vi oplever, at hvis folk skal renovere eller bygge nyt, så skal det først og fremmest være fornuftigt rent økonomisk. Det skal kunne betale sig. Dernæst er vi i Danmark i stigende grad opmærksomme på miljøet, så folk vil gerne gøre noget, der bidrager til miljø og et nedsat CO2-forbrug. Begge dele bliver indfriet ved et solcelleanlæg.

Solceller generer el fra første dag

Fordelene ved solceller er mange. Ud over at være en energirigtig, så sørger solceller også for, at husstanden bliver delvist selvforsynende med el fra det øjeblik, at anlægget sættes til. Solen kan nemlig lagres i en batteribank i løbet af dagen, som kan benyttes, når man er hjemme igen. Denne udligning af elforbruget betyder også, at et solcelleanlæg faktisk ofte betaler sig selv hjem igen.

Værdistigning på huset

Et anlæg, der betaler sig selv hjem i løbet af årene, ja det lyder fordelagtigt. Men hvad så, hvis man ikke ønsker at blive boende i boligen flere år ud i fremtiden?

Vi har spurgt en ejendomsmægler og fik fortalt, at hvis man får lagt et solcelleanlæg, så stiger boligen i værdi. Det der bestemmer, hvad et hus koster er nemlig den månedlige ydelse, og med solcelleanlæg sænkes el-udgiften hver måned. Derfor behøver man ikke at være bekymret for et underskud, selvom man gerne vil flytte indenfor fem år.

”For hver 500 kroner om måneden vi kan sænke el-udgiften, så stiger huset omkring 100.000 kroner i værdi. Det betyder, at hvis du får lavet et anlæg, hvor du eksempelvis kan spare 1000 kroner om måneden på strøm, ja så stiger huset med 200.000 kroner med det samme. Det er faktisk lidt vildt”.