Solceller til erhverv

Solceller til erhverv

Solceller til erhverv og virksomheder

At investere i et solcelleanlæg er som erhverv, virksomhed eller offentlig institution en af de sikreste investeringer, der kan gøres. Med en forrentning på 10-20% p.a. har erhvervanlæggene oftest betalt sig selv hjem inden 6-8 år. Derefter leverer anlægget 'gratis' strøm i forventeligt 25 år yderligere.

Fordele ved solceller til erhverv:

  • Egenproduceret elpris ned under 30 øre pr kWh
  • 'Gratis' strømproduktion i forventeligt 30 år
  • Mulighed for 100% egetforbrug
  • Gode markedsføringsmuligheder - god CSR-værdi

Økonomi ved solceller til erhverv og virksomheder:

solcelleanlæg til erhverv

Et solcelleanlæg er en rigtig god investering for langt de fleste virksomheder, erhverv og offentlige/private institutioner. Med en

fast produktionspris ned til 30-35 øre/kWh, vil I hverdag kunne spare op til 1,5 pr. kWh. Dette giver, afhængigt af erhvervstype, en  forretning imellem 10% og 20% p.a.

Forrentning og besparelse afhænger af erhvervstype

Da solcellestrøm er afgifts- og skattefri, afhænger forrentningen af et solcelleanlæg til erhverv af, om erhvervet allerede kan trække elafgiften fra eller ej.

Det betyder for virksomheder og butikker, der kan trække elafgiften fra, en besparelse på ca. 70 øre/kWh og dermed en forrentning omkring 10% p.a.
For liberale erhverv samt institutioner, som skoler, sygehuse mv. vil besparelsen være på hele 160 øre/kWh. Dette giver oftest en forrentning omkring 20% p.a.

Tilbagebetalingstid

På et erhvervssolcelleanlæg er en tilbagebetalingstid imellem 6 og 10 år oftest at forvente. Dette vil afhænge af anlægsstørrelse, dimensionering, mulighed for egetforbrug, nuværende elforbrug. Ønsker I et mere præcist bud på jeres tilbagebetalingstid, kan i evt. henvende jer til KlimaEnergi, der kan lave en præcis udregning af jeres anlæg for jer.

Egetforbrug:

Eksempel på solcelleanlæg leveret til lejebolig-kompleks af KlimaEnergi

Den helt store fordel ved solceller til erhverv og virksomheder ligger i muligheden for egetforbrug. Solcellestrøm afregnes i dag på timebasis, hvilket betyder, at strømmen fra anlægget skal benyttes indenfor den første time efter produktionen. Hvis strømmen benyttes her, har den samme værdi som markedsprisen - altså imellem 100 og 190 øre pr kWh. Udnyttes strømmen ikke indenfor den første time, sælges den til el-nettet til en nedsat pris på 35 øre/kWh.

Da solceller producerer strøm i dagtimerne, har virksomheder og erhverv de optimale muligheder for at udnytte al deres strøm selv - modsat eksempelvis private anlæg. Dette er en af hovedårsagerne til den yderst korte tilbagebetalingstid.

Solceller giver bedre markedsføringsmuligheder og CSR-værdi

Solceller til erhverv er ikke blot en økonomisk set god investering, men også en mulighed for dit erhverv eller din virksomhed til at brande jer selv.

Beirholm A/S Kolding 130 kWp Tyndfilm.
KlimaEnergi A/S

I en tid med stadigt større fokus på miljøproblemer og global opvarmning, bliver stadigt flere forbrugere tilbøjelige til at til- og fravælge firmaer på baggrund af deres CSR-værdi. Dette kan I med et solcelleanlæg udnytte til jeres fordel og dermed tiltrække flere kunder. Læs mere om dette her.