Solcelleanlæg – en sikker investering i usikre tider

Solcelleanlæg – en sikker investering i usikre tider

24. marts 2020 Slået fra Af Solcelleguiden

Corona epidimien er over os, og det kan mærkes ikke bare i sundhedssektoren men i hele samfundsøkonomien. Siden 19. februar er det danske C25-indeks faldet med 25%.*  Mange danskere er derfor nervøse for at miste deres job, andre er nervøse for, at deres opsparing svinder ind.

Men hvordan kan man sikre sig i disse tider? Hvad er sikkert at investere i? Et svarene på disse spørgsmål er solceller. Når markedet er usikkert, er et solcelleanlæg et oplagt sted at anbringe sine penge af to grunde:

  1. Et korrekt dimensioneret solcelleanlæg giver dig et fast årligt afkast på typisk 10%
  2. Solcelleanlægget mindsker dine faste omkostninger, og frigiver fra dag 1 penge i budgettet

Solcelleanlæg er en sikker investering

Solcelleanlægget er en sikker investering, fordi det giver dig et fast afkast, der er uafhængigt af aktiefald, kursændringer og pandemier.

Afkastet fra solcelleanlægget kommer af, at anlægget hver dag erstatter strøm, du skulle have købt fra elnettet, med gratis strøm fra dit eget tag. Afkastet fra solcelleanlægget kommer altså af en fast besparelse på elregningen.
Da det er udgiften til køleskabet, ovnen eller opvarmningen, der dækkes af anlægget,  er solcelleanlæggets afkastsgrad mere eller mindre uafhængig af svingende konjukturer. Solcelleanlægget mindsker netop omkostninger, der finanskrise, pandemi og andre faktorer til trods skal afholdes.

De månedlige elbesparelser fra solcelleanlægget gør, at det typisk har tjent sig selv hjem på 10 år. Med solcelleanlægget kan du derfor forvente et årligt afkast på cirka 10%. Til sammenligning har solcelleanlæg en forventet levetid på minimum 30 år, og ofte kan du forvente flere år endnu. Når de 10 år er gået, kan du altså nyde gratis strøm i de næste 20 år – som minimum.

Øget plads i budgettet fra dag 1

Udover at være en god investering på længere sigt, giver solcelleanlægget også luft i økonomien på kort sigt. Dette gælder for dig, der har pengene til anlægget liggende, men det gælder højest sandsynligt også fordi dig, der skal finansiere anlægget gennem lån.

Som nævnt ovenfor givet et korrekt dimensioneret solcelleanlæg typisk et afkast omkring 10% p.a.
Den årlige omkostning til finansiering af solcelleanlægget svinger afhængigt af finansieringsløsning. Dog kan du ved at finansiere gennem resursbank, som sitets ejer, KlimaEnergi A/S, samarbejder med, forvente en årlig omkostning før skattefradrag fra ca. 7%.
Heraf ses det, at den årlige besparelse ved solcelleanlægget oftest er større end omkostningen til finansiering. Derfor kan solcelleanlægget også give luft i økonomien for dig, der finansierer din investering gennem lån. Om du har pengene til anlægget liggende, eller finansierer gennem et lån, kan du forvente et positivt cashflow allerede fra første dag. Læs mere om finansiering af solcelleanlæg her.

Er du interesseret i at høre mere om fordelene ved solcelleanlæg, eller har du spørgsmål? Kontakt KlimaEnergi eller læs mere på vores FAQ-side.

*https://www.euroinvestor.dk/markeder/indeks/omx-c25/64283 - udregnet ved sammenligning af C25 indeksen fra 19/2 2020 og. 20/3 2020