Solcelleanlæg til erhverv

Solcelleanlæg til erhverv

6. august 2019 Slået fra Af Solcelleguiden

Hvorfor investere i et erhvervssolcelleanlæg?

Der er mange gode grunde til at investere i et erhvervssolcelleanlæg. Overordnet kan de koges ned til tre hovedpunkter:

  • Økonomien
  • Klimaet
  • Markedsføringsmulighederne (CSR-værdien) 

Økonomien i et erhvervssolcelleanlæg 

Økonomien i solcelleanlæg til erhverv er ofte særdeles god. Ofte kan erhvervsanlæg opnå en forrentning på 10-20% p.a. afhængigt af erhvervstype. 

Den høje forrentning opnås af erhvervsanlægs helt store fordel, at de producerer strømmen samtidig med, at I i erhvervet forbruger den. Dette giver erhvervsanlæg den unikke mulighed at opnå fuldstændigt egetforbrug, hvilket grundet afregningsreglerne for solcellestrøm giver erhvervsanlæg en unikt god anlægsøkonomi.

Solcelleanlæg hjælper på et presset klima

En yderligere klar fordel ved et solcelleanlæg til erhverv er, at de hjælper et presset klima. Hvis I investerer i et solcelleanlæg, vil hver eneste kWh, anlægget producerer, nemlig erstatte konventionelt produceret strøm. Forhåbentligt udnytter i strømmen selv, men selv hvis dette nogle dage ikke lader sig gøre, hjælper i stadig klimaet mest muligt strømmæssigt. Jeres overskudsstrøm bliver nemlig sendt ud på el-nettet, hvor det erstatter sort strøm ved en anden virksomhed eller husstand.

Solcelleanlæg forbedrer CSR-værdien

Den sidste fordel ved solcelle-erhvervsanlægget, som vi her vil nævne, er solcelleanlæggets effekt på jeres erhvervs CSR-værdi. Da solcelleanlægget som nævnt målbart mindsker jeres miljøaftryk, kan I i også bruge det i jeres markedsføring og branding både indad- og udadtil. Erhvervet fremstår samvittighedsfuldt, hvilket, hvis det bruges i markedsføringen, kan lokke flere miljø- og samfundsbevidste borgere til. Læs mere om erhvervssolcelleanlæg her.

Vil du vide mere om dit erhvervs mulighed for at få solceller? Kontakt KlimaEnergi her og hør mere.

Se et eksempel på stort erhvervssolcelleanlæg, monteret af KlimaEnergi på Krifas kontor i Aarhus her