Solcelle markedet boomer

Solcelle markedet boomer

12. december 2012 Slået fra Af Alex

Solcelle branchen jubler i øjeblikket pga. den eksplosive efterspørgsel efter solceller og solcellenanlæg herhjemme. Meget tyder på at markedet for solceller vil mangedobles i løbet af 2012 set i forhold til tidligere år. Det er den den store besparelse på el og det klimavenlige tiltag, som tiltaler de mange nye solcelle købere.

Priser på solceller er faldet

Priser på solceller er faldet drastisk i løbet af de seneste år, dels. pga. bedre produktionsmetoder og dels pga. flere leverandører og et pt. oversvømmet marked, hvor produktionskapaciten af solceller langt overstiger den samlede efterspørgsel i market. Det er godt for os forbrugere herhjemme i Danmark og det forventes at det bliver ganske almindeligt at flere og flere boliger får monteret solceller på tagene.

Så mange anlæg installeres

Offentliggjorte tal fra Energinet viser at der blev installeret omkring 3.000 solcelleanlæg herhjemme i Danmark i 2011. Dette tal forventes at blive helt oppe i nærheden af 10.000 installerede solcelleanlæg i 2012. Det er dog meget svært at spå om, men med den store fokus på solceller i medierne og fra installatørerne, så kan dette tal også blive langt større.

Mange nye spillere på markedet

Herhjemme kommer der flere og flere leverandører af solceller til. Det er både alm. autoriserede el-installatører, som sætter sig ind i produktet og bliver videreuddannet og certificerede til dette, samt også større firmaer, som f.eks. energiselskaber og supermarkedskæden Bilka. Det tyder godt for konkurrencen og særligt udbredelsen af kendskabet til solceller herhjemme.

God økonomi i solceller

Årsagen til boomet er udover det større og større kendskab, også at det er blevet en yderst god investering for de fleste. Et anlæg på 6.000 kWh koster i dag ca. 110.000-130.000 kr. og kan give en årligt besparelse på elregningen på 10-12.000 kr. Det giver en umiddelbar tilbagebetalingstid i nærheden af kun 10 år. Dog skal der også tages højde for faktorer som finansiering, vedligehold, tab i ydeevne mm., så den reelle tilbagebetalingstid er ofte noget højere end de fleste producenter annoncerer med. Læs mere om dette i vores artikel om investering i solceller. Det ændrer dog ikke overordnet ved at det ofte er en god investering for de fleste boligejere at købe solceller.