Hybrid solcelleanlæg med Lithiumbatteri

Lithium er det nye sort

Lithiumbatterier er den type batteri, du efterhånden finder i alle elektroniske produkter, der skal kunne lades igen og igen. Batterierne i en elbil, i din computer og eventuelt i dit kommende solcelleanlæg er alle af lavet af lithium. Lithiumbatteriets helt store force er dets lange levetid. Hvis du tilslutter et lithiumbatteri til et solcelleanlæg i dag, kan du forvente, at batteriet lever i mindst 20 år.

Billede Af B-Box lithiumbatteri fra BYD

Billede af BYD B-Box Se anlæg med B-Box batteri her

Tidligere, hvis du investerede i et hybrid solcelleanlæg, skulle du vælge mellem bly- eller lithiumbatteri. Blybatterierne var ofte væsentligt billigere end lithiumbatterierne, til gengæld er levetiden af blybatterier en tredjedel af lithiumbatteriernes. Af denne grund går udviklingen entydigt i retning af lithiumbatteruer, man kan nærmest sige, at lithiumbatterier er det nye sort indenfor solcellebranchen.

Skalerbart lithiumbatteri fra BYD

En af pionerene indenfor udviklingen af lihtiumbatterier er det kinesiske BYD. De har udviklet et lithiumbatterisystem, kaldet B-Box, der er skalerbart. Med B-Box systemet kan du nøjes med at købe 1,28 kWh batterier ad gangen, samtidig kan disse batterier  forbindes op til et samlet batteri på hele 57,6 kWh.

Hvorfor vælge et batteri til sit solcelleanlæg?

At det kan være en god idé at tilkoble et batteri til sit solcelleanlæg skyldes, at et solcelleanlæg fortrinsvis producerer strøm om dagen, imens de fleste husstande primært bruger strøm om aftenen. For at undgå at sende en masse strøm ud på el-nettet kan du derfor tilkoble et batteri til dit solcelleanlæg, så du kan gemme din overskudsstrøm fra dagtimerne til aften- og nattetimerne. På denne måde maksimerer du den andel af solcellestrømmen, du selv når at bruge. Når du maksimerer dit egetforbrug af solcellestrømmen, maksimerer du samtidig din økonomiske besparelse på elregningen samt din selvforsyningsgrad. Med et solcelleanlæg med lithiumbatteri kan du formentlig blive selvforsynende med strøm i op til 6-8 måneder om året.

Lys mere om hybrid solcelleanlæg med lithiumbatteri her.