Hybridforberedt solcelleanlæg

Hybridforberedt solcelleanlæg – For cirka et år siden opstod en ny mulighed for de solcelleinteresserede: invester i og monter dit solcelleanlæg i dag og tilkobl batterier, når du vil.

Ny mulighed: hybridforberedt solcelleanlæg

Når du sætter dig for at investere i et solcelleanlæg, møder du hurtigt valget mellem et almindeligt- eller et hybrid solcelleanlæg. Et hybrid solcelleanlæg dækker over et solcelleanlæg med tilkoblet

Hybridforberedt inverter 'Plenticore'

Billede af den hybridforberedte inverter fra Kostal. Se inverteren her

batterilager, imens et almindeligt solcelleanlæg er et anlæg uden batterilager. Tidligere var valget mellem hybrid og almindeligt solcelleanlæg et enten eller. Når du investerede i et solcelleanlæg, skulle du på købstidspunktet vælge om der skulle tilkobles batterier eller ej. Dette skræmte mange solcellekunder fra hybridanlægget, fordi investeringen blev for stor med både solcelleanlæg og batterier på samme tid. For et år siden ændrede dette forhold sig dog. Inverterfabrikanten Kostal lancerede deres nye inverter ‘Plenticore’, der er hybridforberedt. Det nye ved ‘Plenticore’ inverteren er, at den er samme pris som almindelige solcelleinverete, men den kan fungere både som hybrid og almindelige inverter. Men Plenticore inverteren kan du derfor investere i et hybridforberedt solcelleanlæg til samme pris som et almindeligt solcelleanlæg.

Hvorfor vælge at hybridforberede dit solcelleanlæg?

Det hybridforberedte solcelleanlæg har to klare fordele:

  1. Et hybridforberedt solcelleanlæg koster det samme som et almindeligt solcelleanlæg
  2. Med et hybridforberedt solcelleanlæg har du mulighed for at tilkoble et batterilager, når det passer dig
    1. Udskyd eksempelvis investeringen i batterierne til de er faldet i pris

Fordelen ved at hybridforberede dit solcelleanlæg er, at anlægstypen koster det samme som almindelige solcelleanlæg, men samtidig holder du muligheden for at udvide til et hybrid solcelleanlæg åben. Med anlægstypen kan du derfor investere i solcellerne og invereten i dag men udskyde investeringen i batterier, til de enten er faldet i pris, eller økonomien tillader det.

Hvorfor hybridsolcelleanlæg?

Med et hybrid solcelleanlæg kan du gemme strøm, du producerer i dagtimerne, til at bruge om aftenen og natten. På denne måde undgår at sende overskudsstrøm ud på elnettet og øger dermed dit egetforbrug af solcellestrømmen. Et korrekt-dimensioneret hybridanlæg kan gøre dig selvforsynende med solcellestrøm i op til 6-8 måneder om året. Læs mere om hybridsolcelleanlæg her