Finansiering af solceller

Finansiering af solceller

1. maj 2018 Slået fra Af Alex

Et solcelleanlæg koster ofte alt imellem 20.000,- og 100.000,- for en privat husstand. Derfor kan det være nødvendigt at låne pengene til investeringen enten hos en bank eller et realkreditinstitut. Nogle leverandører tilbyder også at stå for finanseringen af solcelleanlægget.

Lån til solceller i banken

Har du ikke pengene stående parat til investeringen i et solcelleanlæg, kan du gå ned og snakke med din bank omkring muligheden for at låne til investeringen i solceller. Banker er oftest positivt indstillet overfor denne type investering, da det forøger husets værdi allerede ved færdig installation. De vil således tage pant i ejendommen, som ved et andet husslån.

Det er selvfølgelig altid nemmest blot at kontakte sin egen bank ang. lånemuligheder til solceller, men ofte er det også en god idé at undersøge, hvad andre banker kan tilbyde i rente. Det kan også være en god lejlighed til at undersøge, om det generelt kan betale sig at skifte bank, når nu du er i gang med at undersøge priserne.

Lån til solceller hos realkreditinstituttet

Det er ofte billigst at låne penge via sit realkreditinstitut, som kan tilbyde dig et realkreditlån. Dette kan enten være et nyt lån eller evt. forhøjelse af dit nuværende lån. For at du kan få et realkreditlån, kræver det dog en vis friværdi eller, at realkreditinstituttet laver en ny vurdering af boligen, hvor også det nye solcelleanlæg indgår i vurderingen.

Leverandører kan også finansiere solcelleanlægget

Det er særligt de store leverandører, som samtidig med at du køber installationen af solcellerne hos dem, kan tilbyde dig at låne pengene til investeringen hos dem. De samarbejder ofte med andre banker, som så står for selve finansieringen. Dette er ikke meget anderledes end at du selv går ned til en bank og beder om et tilbud. KlimaEnergi tilbyder eksempelvis at finansiere dit solcelleanlæg igennem samarbejde med en sådan bank.

Nogle elselskaber tilbyder også at finansiere anlægget, hvis du køber anlægget hos dem, samt også er elkunde hos dem. Således kan du betale anlægget over din elregning.

Undersøg uanset hvad, om du kan få renten billigere andre steder, som f.eks. via realkredit eller din bank.

Renteomkostningerne betyder noget for investeringen

Når du kender dine renteomkostninger kan du så begynde at regne på om din investering i et solcelleanlæg kan betale sig eller ej. Med de nuværende lave renter kan det ofte betale sig, så det er blot et spørgsmål om hvor lang tid, der går før, at solcelleanlægget har betalt sig selv hjem og om hvor hurtigt, man kan opnå en likviditetslettelse i husstandens økonomi.